Αυτοκίνητο από τη Yamaha!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ιαπωνική εταιρία είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα και να προχωρήσει στην παρουσίαση ενός σπορ αυτοκινήτου στις 29 Οκτωβρίου στο φημισμένο Tokyo Motor Show.

 

To μόνο που έχει φήσει να διαρρεύσει η Yamaha ειναι μία φωτογραφία με το περίγραμμα. Ούτε στοιχεία, ούτε καν όνομα! Και κάπως έτσι αρχίζουν οι εικασίες. Γιατί έχει αναλογικά τόσο μικρό καπώ? Μήπως ο κινητήρας -πιθανότατα τοποθετημένος στο κέντρο- προέρχεται από κάποια μοτοσυκλέτα, ίσως την R1?

 

Πάντως, η εμπλοκή της εταιρίας με τα αυτοκίνητα δεν είναι καινούργια. Το 2013 πάλι στο Tokyo Motor Show παρουσίασε το R -Car μία σπουδή του Ισπανού Albert Rosello στα σπορ αυτοκίνητα που εκτός από την φουτουριστική -σχεδόν Lamborgini αισθητική- κινούνταν από ένα μοτέρ 900hp ενώ ζύγιζε 1100 κιλά, μόλις. Πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 90 η OX9911 ήταν μία 12κύλινδρη «θεά» που ποτέ δεν μπήκε βέβαια στη παραγωγή. Ακόμη πιο πίσω είχε βοηθήσει τη Toyota να παρουσιάσει το πρώτο πραγματικό ιαπωνικό αυτοκίνητο, την 2000GT του 1967. Στη συνέχεια σχεδίασε, κατασκεύασε και εφοδίασε με κινητήρες από τετρακύλινδρους μέχρι τρίλιτρους V8 (Taurus SHO) πολλούς κατασκευαστές.

Τελικά, μήπως διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ το νέο consept car, μία πρώτη κίνηση της Yamaha να μπει στην επερχόμενη «ηλεκτρική» εποχή της αυτοκίνησης? Μήπως είναι έτοιμο για παραγωγή? Σε λίγες μέρες θα έχουμε τις απαντήσεις…

 

Share.

Πες μας τη γνώμη σου!