Rally Dakar, stage 5: Μικρές διαφορές, τεράστιος ανταγωνισμός!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Moquegua / Arequipa: Συνολική απόσταση 774 χλμ (334 ειδικής). Oπως και στο χθεσινό stage, οι αναβάτες δεν είχαν τεχνική βοήθεια κατά τη διάρκεια της νύχτας, (στη γλώσσα των rally αυτό ονομάζεται «μαραθώνιο σκέλος»). Αυτό το γεγονός τους έκανε πιο προσεκτικούς καθώς ενδεχόμενο πρόβλημα στη μοτοσυκλέτα θα μπορούσε να τους βάλει σε μπελάδες και -το λιγότερο- να τους μειώσει πολύ τις ώρες ξεκούρασης πριν από το επόμενο stage…

Eνα άλλο διαφορετικό στοιχείο ήταν οι μαζικές εκκινήσεις -ανά δέκα- στην παραλία, ένα  θέαμα σε άλλο στυλ. Ετσι, ο νικητής του προηγούμενου stage Ricky Brabec (Honda) απέφυγε να οδηγήσει πρώτος (συνταγή για μπελάδες!) και ακολούθησε από κοντά τους υπόλοιπους κορυφαίους αποφεύγοντας λάθη προσανατολισμού. Μπροστά μπήκαν οι αναβάτες της Husqvarna Pablo Quantanilla και Andrew Short και οδήγησαν μαζί το σκέλος στο μεγαλύτερο μερος του.

Η μέρα εξελίχθηκε άσχημα για τον βετεράνο ομόσταυλο του Brabec, τον Paulo Concalves. Είχε μία άσχημη πτώση που του κόστισε ένα τραυματισμό στο καρπό και πιθανά μία διάσειση με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Ο αναβάτης της ΚΤΜ Sam Sunderland πέρασε από κοντά, τον βοήθησε μένοντας μαζί του μέχρι να έρθει βοήθεια και συνέχισε αποδεικνύοντας πόσο η αλληλεγγύη είναι σημαντική στο Dakar ακόμη κι ανάμεσα στον κορυφαίο ανταγωνισμό. Μετά τον τερματισμό η οργάνωση αποφάσισε να μην μετρήσει τον χρόνο που έμεινε με τον τραυματία κι έτσι ο Sunderland βρέθηκε νικητής του σκέλους. Καθώς ο αγώνας πλησίαζε προς το τέλος του ο Quantanilla έκοψε ρυθμό αφήνοντας τον αναβάτη της Yamaha Xavier De Soultait να περάσει μπροστά. Ο Brabec τερμάτισε 1ος, αλλά κοντά χρονικά στο νικητή διατηρώντας την πρωτοπορία στον αγώνα. Αναλυτικότερα:

2019 Dakar Rally – Stage 5 αποτελέσματα: 
1. Sam Sunderland (KTM) 04:11:48
2. Xavier de Soultrait (Yamaha) 04:15:11
3. Lorenzo Santolino (Sherco) 04:15:48
4. Adrien Van Beveren (Yamaha), 04:16:14
5. Andrew Short (Husqvarna) 04:16:14
6. Luciano Benavides (KTM) 04:16:14

2019 Dakar Rally – γενική κατάταξη 
1. Ricky Brabec (Honda) 16:51:34
2. Sam Sunderland (KTM) 16:52:33
3. Pablo Quintanilla (Husqvarna) 16:54:26
4. Toby Price (KTM) 16:54:55
5. Adrien Van Beveren (Yamaha) 16:58:10
6. Kevin Benavides (Honda) 17:00:35

Sam Sunderland, νικητής του stage 5

Δηλώσεις αναβατών:

Andrew Short“Eιχα μία καλύτερη μέρα σήμερα. Ηταν ευχάριστο που οδήγησα μαζί με τον Pablo σχεδόν όλη μέρα. Η μαζική εκκίνηση είχε πολύ πλάκα και από την παραλία μπήκαμε στους τεράστιους αμμόλοφους πηγαίνοντας πάνω-κάτω όλη την ώρα, πραγματικά διασκεδαστικό να οδηγάς εκεί. Καλυτερεύουμε συνεχώς την απόδοσή μας κι όταν έχεις κάποιο σαν τον Pablo μαζί σου (σ.σ. Quantanilla) είναι ευκολότερο να οδηγάς γρήγοραI Οσο περισσότερο οδηγώ με τους κορυφαίους αναβάτες τόσο καλύτερος γίνομαι και περιμένω να βελτιωθώ κι άλλο τη δεύτερη εβομάδα του αγώνα» 

Ricky Brabec: “Χθες, ήμουν σαν τρελλός καθώς πίεζα στο όριο για να καλύψω τον χαμένο χρόνο από την κορυφή αλλά σήμερα ήταν διαφορετικά καθώς με τη μαζική εκκίνηση δεν ήταν εύκολο να κερδίσεις χρόνο σε σχέση με τους άλλους αναβάτες οπότε ήταν πιο περίπλοκο. Τώρα, έχουμε μία μέρα ξεκούρασης, ευκαιρία για ηρεμία και προετοιμασία για το δεύτερο στάδιο του αγώνα» 

Στα Quad ο NICOLAS CAVIGLIASSO (DRAGON RALLY TEAM) νίκησε στη Moquegua / Arequipa μπροστά από τον JEREMIAS GONZALEZ FERIOLI (FERIOLI RACING TEAM) και τον GUSTAVO GALLEGO (GUSTAVO GALLEGO COMPETICION). Στη κατάταξη προηγείται ο NICOLAS CAVIGLIASSO (DRAG’ON RALLY TEAM) ακολουθούμενος από τον JEREMIAS GONZALEZ FERIOLI (FERIOLI RACING TEAM) και τον GUSTAVO GALLEGO (GUSTAVO GALLEGO COMPETICION).

Share.

Πες μας τη γνώμη σου!