Ελληνική επιτυχία στον διεθνή διαγωνισμό Motostudent

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο διαγωνισμός Motostudent V ολοκληρώθηκε και η ομάδα Tyφοοn MoroRacing Team του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Κοζάνης έφερε δύο από τα τέσσερα έπαθλα του διαγωνισμού για την κατηγορία Petrol: το βραβείο «Best Design» και το βραβείο «Best Technological Innovation»! Ωστόσο, η ομάδα διακρίθηκε και στα αγωνίσματα του MS2 κατακτώντας την πρώτη θέση στο acceleration και στο mechanical test. Στο maximum speed η ομάδα  διεκδίκησε την 5η θέση, στο brake test την 6η, την 11η θέση στο gymkhana, ενώ στο pole position την 15η λόγω προβλήματος στην τροφοδοσία καυσίμου. Στον τελικό αγώνα κατέλαβε την 12η θέση. Έτσι, από τον συμψηφισμό των βαθμολογιών των κεφαλαίων του MS1 και όλων των αγωνισμάτων του MS2, η ομάδα κατατάσσεται στην 7η θέση στην γενική κατάταξη της κατηγορίας Petrol με μόλις 16 βαθμούς διαφορά από την ομάδα στην 3η θέση, γεγονός που τονίζει το μέγεθος του ανταγωνισμού μεταξύ των ομάδων.

Από τη σελίδα της ομάδας στο FB αναφέρουν χαρακτηριστικά : «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον οδηγό μας, Σπύρο Παπαγεωργίου, για την υποστήριξη και τις θυσίες που έκανε για την ομάδα. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και όλους εσάς για τις ευχές σας και την υποστήριξη σας κατά την αγωνιστική σεζόν 2017-2018. Τα μέλη της ομάδας και τα δύο έπαθλα έχουν πάρει πλέον τον δρόμο της επιστροφής!»

Οι άνθρωποι πίσω από το motoxtreme.gr στέλνουν συγχαρηρήριά σε όλη την ομάδα μαζί με τις ευχές για ακόμη μεγαλύτερα project που μπορεί να οδηγήσουν -γιατί όχι;- με τις κατάλληλες συνεργασίες και στην αναβίωση της κατασκευής μοτοσυκλετών στη χώρα μας, ξανά, μετά από αρκετές δεκαετίες…

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Πριν 2 χρόνια η μοτοσυκλέτα που δημιούργησαν οι φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Κοζάνης αγωνίστηκε στην πίστα motorland, την γνωστή μας Aragon καταλαμβάνοντας την 9η θέση ανάμεσα σε 38 ανάλογες κατασκευές από πανεπιστήμια όλης της Ευρώπης. Αυτή τη φορά μαζί τους ήταν και η ομάδα του Αριστοτελείου, συνολικά 2 ελληνικές συμμετοχές.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δοκιμών στη πίστα των Σερρών

Παρουσίαση της «Χίμαιρας» στη Κοζάνη. Να σημειώσουμε ότι η προσπάθεια στηρίχθηκε πολύ από την τοπική κοινωνία

Στον διαγωνισμό Motostudent, από τις 3-7 Οκτωβρίου αγωνίστηκε για δεύτερη φορά η ομάδα Tyφοοn τώρα με τη «Χίμαιρα», την νέα κατασκευή της που πρόσφατα έκανε και τις τελικές δοκιμές στη πίστα των Σερρών. Μαζί και η ομάδα του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που πήρε μέρος για πρώτη φορά στον διαγωνισμό. Δημιουργήθηκε τον Γενάρη του 2017 και σε σύντομο διάστημα προχώρησε ένα φαινομενικά δύσκολο project όπως είναι η κατασκευή μίας αγωνιστικής μοτοσυκλέτας.

Η ομάδα Tyφοον του πανεπιστημίου Κοζάνης ιδρύθηκε το 2014 και η συνεργασία των φοιτητών αποδείχθηκε ιδιαίτερα πετυχημένη..

Oι εμπλεκόμενοι στο project της ομάδας Tyφοοn

Η Panther Racing Auth είναι η αντίστοιχη ομάδα του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης στην οποία εμπλέκονται με διάφορους ρόλους συνολικά 21 άτομα από διάφορες σχολές καθώς όλα αρχίζουν από ένα business plan που έπρεπε να εκπονηθεί σχετικά με μία τόσο ιδιαίτερη κατασκευή. Ετσι εμπλέκονται πολλές και διαφορετικές ειδικότητες δίνοντας βαρύτητα στην καλή συνεργασία. Την χρηματοδότηση ανέλαβε το ίδιο το Αριστοτέλειο όπως και τη διάθεση του χώρου για την κατασκευή, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την εξέλιξη του project.

Η ομάδα φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που ανέλαβε την εκπροσώπηση στο Motostudent

Eνα καινοτόμο στοιχείο είναι αυτό της κατασκευής του fairing από βιοπλαστικό, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά παγκοσμίως! Το βιοπλαστικό είναι συνθετικό υλικό από οργανική ίνα λιναριού. Απ’ότι εξηγούν οι φοιτητές αυτό το στοιχείο κάνει τη μοτοσυκλέτα πιο οικολογική αλλά και πιο οικονομική στη κατασκευή του fairing καθώς τα υλικά κοστίζουν το ένα πέμπτο των συμβατικών υλικών.

Δείτε στο παρακάτω video το επίσημο teaser για το Motostudent

Ο κινητήρας της ομάδας Panther Racing Auth προέρχεται από το RC250 της ΚΤΜ, το ίδιο ισχύει και για την ομάδα του πανεπιστημίου της Κοζάνης, την Tyφοοn

 

 

 

 

Share.

Πες μας τη γνώμη σου!