Ραλλυ Dakar 2020: Honda μετά από 31 χρόνια!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Honda το ήθελε πολύ και πέρσι έφτασε πολύ κοντά να το πετύχει, με τον ίδιο αναβάτη, τον φετινό θριαμβευτή του Rally Dakar Aμερικανό Ricky Brabec! Tελικά κατάφερε να σταματήσει το απίστευτα μακρύ σερί νικών της ΚΤΜ όχι εύκολα πάντως. Οι άλλοι δύο εργοστασιακοι της Honda έμειναν εκτός ανταγωνισμού για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Στην τελευταία ειδική δεν συνέβη η περσινή ατυχία να μείνει από κινητήρα την τελευταία μέρα κι έτσι η Honda είναι ο νέος νικητής του Dakar στην έκδοση του 2020 σε νέα ήπειρο, στην νέα εποχή του Rally Dakar που μόλις ξεκίνησε.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τον χαμό του Paolo Concalves, του πρώην αναβάτη της Honda (φέτος αγωνιζόταν πρώτη χρονιά με την Hero) o oποίος στην 13η συμμετοχή του στο Dakar έπαθε ανακοπή, συνέπεια μίας τρομακτικής πτώσης στην Σαουδαραβική έρημο.

Δεύτερος με διαφορά 16′ (σε ένα σύνολο χρονομετρημένων διαδρομών περίπου 40 ωρών) ο Pablo Quantanilla με Husqvarna που άφησε πίσω του τον περσινό νικητή Toby Price με ΚΤΜ.

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Για τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, κάθε αγωνιστική χρονιά ξεκινάει με το Rally Dakar, τη μεγαλύτερη δοκιμασία για ανθρώπους και μηχανές. Από το 1978 όταν και διεξήχθη για πρώτη φορά σε δύο ηπείρους (Ευρώπη και Αφρική), το Ράλλυ Dakar αποτελεί το απόλυτο σημείο αναφοράς των αγώνων αντοχής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο εμπνευστής της πιο μεγάλης περιπέτειας του κόσμου, ο Γάλλος Thierry Sabine σχεδίασε τον αγώνα  από το Παρίσι καταλήγοντας στο Ντακάρ της Σενεγάλης. Στα τέλη της περασμένης δεκαετίας μεταπήδησε στη Λατινική Αμερική όπου μετά από σχεδόν μια δεκαετία σε Αργεντινή, Χιλή, Παραγουάη και Περού, φέτος αλλάζει ξανά ήπειρο. Ηρθε η σειρά της Ασίας και συγκεκριμένα της Σαουδικής Αραβίας όπου θα διεξάγεται πλέον τα επόμενα 5 χρόνια.

H εκκίνηση δοθηκε στην πόλη Jeddah. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί μετά από 12 ημέρες και 7.500 χιλιόμετρα, στην πόλη Al Qiddiya. Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 ειδικές διαδρομές, με μήκος 5.000 χλμ.

Share.

Πες μας τη γνώμη σου!