100% στο Περού το 2019 Dakar

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mετά από πολλές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με χώρες της Λατινικής Αμερικής αλλά και της Βόρειας Αφρικής (!) η διοργανώτρια του Rally Dakar, ASO ανακοίνωσε ότι το φετινό Rally θα διεξαχθεί αποκλειστικά σε εδάφη του Περού.

 

 

 

Με κέντρο τη πρωτεύουσα Lima, η διαδρομή των 5.000 χλμ θα περιηγηθεί όλο το Νότιο Περού μέχρι τα σύνορα με την Αργεντινή που μέχρι και πέρσι ήταν η κύρια χώρα διεξαγωγής του Rally Dakar μαζί με το Περού και τη Βολιβία. Ο αγώνας αρχίζει και τελειώνει στη Περουβιανή πρωτεύουσα και διαρκεί από τις 6 έως και τις; 17 Ιανουαρίου 2019 σε ένα σύνολο 10 σκελών, με ειδικές 3.000 χλμ. για μία συνολική διαδρομή 5.000 χλμ. που αποτελείται κατά 70% από άμμο!

Πρόκειται για τη γενική πρόβα πριν την επιστροφή της ¨μεγαλύτερης περιπέτειας του κόσμου» εκεί απ’όπου ξεκίνησε πριν 40 χρόνια, στην μαμά Αφρική; Οι συζητήσεις της ASO με τις κυβερνήσεις του Μαρόκου και της Αλγερίας δείχνουν ότι μία τέτοια προοπτική ήδη συζητήθηκε και πολύ πιθανόν το 2020 να ξαναδούμε την επαναφορά του τίτλου Paris-Dakar. Toυλάχιστον, ως προς το Paris γιατί με τα σημερινά δεδομένα η πρωτεύουσα της Σενεγάλης θα είναι δύσκολο να αποτελέσει το τελικό προορισμό.

Αλλά αυτό είναι πολύ νωρίς να το γνωρίζουμε. Η «συρρίκνωση» του Rally όμως στο έδαφος μίας μόνο χώρας μάλλον δείχνει ότι ίσως το Dakar του 2019 να είναι καιτο τελευταίο στην Αμερικανική ήπειρο. Κάτι τέτοιο θα είχε μεγάλο αντίκτυπο στο κόστος συμμετοχής των Ευρωπαίων αγωνιζόμενων που αποτελούν «παραδοσιακά» τη μεγάλη δεξαμενή του Rally Dakar.

Share.

Πες μας τη γνώμη σου!