Οδηγήσαμε τη νέα γενιά Harley Davidson του 2018

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η γνωριμία μας με τη νέα γενιά Harley Davidson του 2018 ήταν μία εξαιρετική ευκαιρία να νοιώσουμε από πρώτο χέρι το νέο άνεμο αλλαγής που πνέει φέτος στη γκάμα της αμερικανικής εταιρίας.

Η συγκυρία ήταν τέλεια για εμάς καθώς το φορτηγό της H-D είχε μόλις αποβιβάσει τον στόλο των νέων μοτοσυκλετών (μετά από ένα μεγάλο ευρωπαϊκό tour) στις απίθανες εγκαταστάσεις της Harley Davidson Thessaloniki όπου το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Απριλίου έγιναν τα demo rides για το κοινό. Ηταν η πρώτη παρουσίαση σε ελληνικό έδαφος. Μία μέρα πριν τα demo rides βρεθήκαμε σχεδόν όλη την ημέρα να οδηγάμε τα πολλά νέα μοντέλα σε μία παρουσίαση που χάρη στον πάντα φιλόξενο ιδιοκτήτη της H-D Thessaloniki Βασίλη Ρόκκα και τον πολύπειρο υπεύθυνο marketing Κώστα Βάσσο μας έκανε να νοιώσουμε ότι ήταν …prive!

Oι μοτοσυκλέτες μας περίμεναν παρατεταγμένες και στοιχισμένες άψογα με τα μέταλλα να λάμπουν και παλιά και νέα σχήματα να «φωνάζουν» για το φρέσκο αεράκι που φύσηξε στο Milwaukee κι έφτασε μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Διαθέσιμες για οδήγηση ήταν όλη η νέα σειρά softail, τα Street Bob, Heritage Classic, Fat Bob, Breakout, τα Street και Road Glide, Street Rod, Low Rider, η 883, η Road King Special και άλλα μοντέλα της μεγάλης γκάμας της H-D. Φυσικά, επικεντρωθήκαμε στη γνωριμία με τα νέα μοντέλα.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ στη SOFTAIL σειρά!

Μετά τη περσινή παρουσίαση των μεγάλων αερόψυκτων κινητήρων τους (με το όνομα Milwaukee Eight) στις 107 και 114 κυβικές ίντσες (που αντιστοιχούν σε 1.753,4cc και 1.868,1cc) ήρθε η ώρα των νέων πλαισίων με διαφορετικά γεωμετρικά χαρακτηριστικά που καταργούν το παλιό των Dyna με τα δύο αμορτισέρ! Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι 17 κιλά ελαφύτερα και 34% πιο άκαμπτα από τον προκάτοχο. Και μόνα αυτά τα νούμερα κάνουν τεράστια διαφορά στην οδηγική συμπεριφορά, όπως διαπιστώσαμε. Αλλά και οι νέες αναρτήσεις έχουν το μερίδιό τους σ’αυτό: Το μονό πλέον αμορτισέρ είναι τοποθετημένο κάτω από τη σέλα (κι όχι κάτω από τον κινητήρα) ενώ πλέον συμπιέζεται και δεν εκετείνεται. Οσο για τα πιρούνια των -ούτε λίγο, ούτε πολύ- οκτώ (8!) νέων Softail (FAT BOB, FAT BOY, HERITAGE CLASSIC, LOW RIDER, SOFTAIL SLIM, DELUXE, BREAKOUT και STREET BOB) προέρχεται από τη Showa χρησιμοποιώντας το σύστημα SDBV που τα κάνει να λειτουργούν σαν τα γνωστά μας cartridge αποφεύγοντας παράλληλα τη πολυπλοκότητα αλλά και το βάρος τους. Ενα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι ελαστικές βάσεις δεν χρησιμοποιούνται πλέον παρά στα touring μοντέλα καθώς οι νέοι κινητήρες έχουν πολύ λιγότερους κραδασμούς (χάρη στους δύο αντικραδασμικούς άξονες) και δεν τις χρειάζονται. Τα Fat Bob, Fat Boy, Breakout και Heritage Classic υπάρχουν σε εκδόσεις και με τα δύο μοτέρ ενώ ο Screaming Eagle των 117 χρησιμοποιείται στα Touring. Οσο για το V-Rod των 1200cc καταργήθηκε.

Μεγάλες διαφορές και στην αισθητική πλευρά των μοτοσυκλετών με ματ χρώμια να εναλλάσονται με παλ χρωματισμούς και …αόρατα ABS να παντρεύουν τη παράδοση με τη νέα, σύγχρονη τεχνολογική ματιά που αποπνέει μία εντελώς φρέσκια προσέγγιση που μάλιστα, όπως διαπιστώσαμε (αναλυτικά για κάθε μοντέλο στη συνέχεια με ειδικά άρθρα για κάθε μοντέλο) απευθύνονται σε ένα πιο διευρυμένο κοινό σε σχέση με το παρελθόν. Από το street 750 των 8.000€ μέχρι το CVO Ultra Limited Electra Glide Anniv. των 54.000€ η γκάμα των Harley Davidson του 2018 αριθμεί συνολικά 13 νέα μοντέλα σε μία γκάμα 44 εκδόσεων! Πρακτικά, έχει μία μελετημένη πρόταση για όλους τους μοτοσυκλετιστές, κρατώντας παράλληλα τους λάτρεις της φιρμας στην «τσίτα» με τη νέα, πολύ βελτιωμένη οδηγική συμπεριφορά που προτείνει και την άκρως ελκυστική, νέα αισθητική.

κείμενο: Chris Valavanis, foto: motoxtreme.gr H φωτογράφηση έγινε στις εγκαταστάσεις της H-D Thessaloniki, Mακεδονίας 10, Μενεμένη τηλ. 2310.700707, info@harley-davidson-thessaloniki.gr

http://harley-davidson-thessaloniki.gr

Share.

Πες μας τη γνώμη σου!