Με Vespa στο Μπέλφαστ, Ιρλανδία: 7.530 χλμ!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ο Μπαμπάογλου Μιχάλης, μέλος του V.C.Θεσσαλονίκης, εκπροσώπησε τη χώρα μας (μαζί με αλλους Έλληνες vespisti που μετακινήθηκαν αεροπορικώς) ταξιδεύοντας όλη την απόσταση από τη Ν.Φώκαια Χαλκιδικής έως το Belfast παρέα με τη Vespa του!
Μία vespa PX200e με έτος κατασκευής το 1996 σε original κατάσταση και καθημερινή σύντροφος στις μετακινήσεις του Μιχάλη! Οι μόνες μετατροπές που έγιναν στη Vespa αφορούν την προσθήκη ανεμοθωρακα και σχαρών για να τοποθετηθούν όλα όσα χρειάστηκε στο ταξίδι του…
Ααααα ...και έξτρα δοχεία καυσίμων για να μη σταματάει σε κάθε έξοδο των αυτοκινητοδρόμων, σε πρατήρια καυσίμων…
Ο 40χρονος Μιχάλης ξεκίνησε το Σάββατο 9 Ιουνίου θέλοντας να κατακτήσει όλη την Ευρώπη με τη Vespa του και να καλύψει τα 3600+ χιλιόμετρα που απαιτούνται για να φτάσει κανείς στο Belfast.
Στα πρώτα 30χλμ…ένα κολληματάκι στο μοτέρ δεν ήταν τελικά αρκετό για να τον αποθαρρύνει.
Συνέχισε σφυρίζοντας αδιάφορα δείχνοντας εμπιστοσύνη στη Vespa του. Ακολούθησε καταρρακτώδης και συνεχής βροχή για περίπου 2000 χιλιόμετρα. Ο Μιχάλης διέσχισε τις παρακάτω χώρες: Ελλάδα, FYROM, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Σκωτία, Ιρλανδία!. Τελικά την Τετάρτη βράδυ έφθασε στον προορισμό του οδηγώντας για περίπου 1000χλμ καθημερινά!
Η επιστροφή πάντα είναι δυσκολότερη για κάποιον αναβάτη μεγάλων αποστάσεων αφού συνοδεύεται με τη λήξη του ταξιδιού…
Έτσι, βάζοντας το κεφάλι κάτω (πολύ…) σε τρία 24ωρα κατάφερε να επιστρέψει σπίτι του διανύοντας άλλα 3700χιλιόμετρα!! Μάλιστα την τελευταία μέρα του ταξιδιού του κάλυψε σε 24 ώρες 1721 χλμ με συνεχή οδήγηση!
Τα συνολικα χιλιόμετρα που κάλυψε ήταν 7530.
Χρειάστηκαν 540λιτρα καυσίμου.
8.5 λίτρα λαδιού και 12 μέρες.
Του ευχόμαστε να είναι πάντα γερός και σιδερένιος πάνω στη vespa του!!
Όπως λέει και ο ιδιος:
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΗ!!!!

Share.

Πες μας τη γνώμη σου!